Wednesday, July 13

Ketawa ketawa


Picture above is a cake, a yam cake. i made with the help of my aunt last sunday.

Pagi-pagi suruh hubby p tamu find some fresh yam for this kek. if use the yam extract only dui manalah sedap kan, teda rasa itu keladi bah. the frosting i used fresh cream and chocolate butter drizzle, i did mix the fresh cream with the yam filling and it taste so good!

While decorating this cake me and my aunt was kinda drooling ouselves coz mati2 kami mau taste ni cake but mana boleh. oh somebody ordered me this cake. so itulah tia bole rasa kan. why is the title ketawa2? because while decorating the cake as an amateur baker like us (konon) kebidaan kami rasa bah hbs no idea kab, so hantam ja la. sambil ketawa kami deco the cake ni. but then after freezing it for awhile seems like the cake looks okay juga. besa lah kan lau style kampung-kampung punya homemade hehee, belum lagi crita itu pembungkus hahaa!!

Anyway i think next week my uncle's bday my aunt want to make this cake again so yayy dapat rasa lah suda nant.

Her favorite past time here, floating the flower.

7 comments:

Michelle Sung said...

aaaah~wlupun sa sdg kenyang skrg trus sa tringin makan o...i'm drooooling~~looks yummy bah. uinah mcm crita kami time buat cake butter+coklat hari tu juga.ada kisah ketawa2 hehe..enjoy ba kan bt cake,apalagi klu ada kwn hehe

Isabel said...

aiya..saya pun tertelan2 juga oo tingu tu kek..mcm trus mau mkan 1 oo..haha

Nanak said...

moi, hari tu kwn sy buat bluberi+cheese+yam..alala..punya sadap..

Anne B. said...

michelle...

adui yaba siok buat lau ada kwn,bikin ketawa,nah kan ko pun tus mcm mau rsa kn pa lg sa yg nmpk dpn2...ish3...

isabel...

sama la kita ni,malas sa tngk tu kek trus ba...hehee

nanak...

uitzzz blubery cheese and yam? wahh mcmana dia buat cmpur2 tu semua ahh,ko tia mnta recipe moi...hehehe

ღ Mitchell ღ said...

yummy... ne KALI lah! sadap tul ne... alala.. makin gendut lah sya ne tau..

CathJ said...

Not bad at all for a first time... tapi kalau belum pernah rasa... bah jagaaa... hihihihihi....

good luck in baking ya.. comelll nya your princess.. ^_^

Aemy Shamy said...

You made it? Waa it's beautiful! And tempting too. Haha. I'm hungry ohhh...