Tuesday, June 21

I think it's gone

Hilang my semangat. eh bukan sebab terkejut, semangat for something that i really love to do, can you guess?

I don't know why i feel this way, i was baking a small portion of cake for my hubby's friend's wife and it didn't turn out well (the way i used to bake it i mean) and because of that semua semangat sa untuk baking hilang ni sa rasa *sigh* its like it flew away from my heart lol! ehemm seriously. And i already prepared some mini size of cakes and muffin for the wife but now i didn't feel to give it to her tomorrow. this is so weird!

right now i just don't care about it. apa pun jadi... jadi lah. okay anne... forget about it. (tia dapat juga)

Tonight c Dania sleep very late than usual (or lebih kurang?) jam 1.30 am baru dia tidur ok -_-' so what we did? we watched Rapunzel (again) and while watching it she keep on asking me something with the word "why" (while pointing to the movie), suddenly she knows how to use that word. habis lah! how to answer her question yang bukan2 next time ahh? mesti lucu kan. just now also i was a bit blur to explain to her what happen to Eugene and the horse or the bad lady. lol!!

Look at her face, like full of wondering wondering of this and that kan. sampai berkerut dahi.
(maciam boy pula dia cni)

I will not surf any baking web from now on. well maybe. huhuhuhuuu!!

14 comments:

Aki said...

Jiwa bakers tu tia akan hilang gitu ja tu Kak,jangan la ko susah.. Hehehe..

Isabel said...

hehe...nanti akan berkobar2 balik tu, Anne. nah, montudau c Dania. nasib baik ada benda syiok mo ditingu..hehe

Michelle Sung said...

aahh it'll come back! ^^, hihi apa kata sy minta tips utk baking dari ko supaya smgt baking ko dtg balik hehe...a huge youths need my help on baking cakes this coming saturday -_-

cute c Dania...and the patung also. patung Elmo ka tu? hehe

Anne B. said...

aki.. thanks ;)

isabel... hehe pa montudau mksd dia tu? hehe sa ni nama ja dusun tp tia paham perkataan2 ni ;)

michelle... tips pa yg ko mo ni michelle hahaa ya patung elmo la michelle ;)

Michelle Sung said...

tips how to get a better cake. haha! very general o kan..

Nanak said...

rehat2 dulu kijap pastu dtg balik tu semangat bru ko non-stop tu balik..eheheee

eis said...

bercampur2 punya stress bah tu..
semoga kembali tu semangat ah. rehat2 dulu.

CathJ said...

memang mcm tu lah tu.. if we did something wrong trus hilang semangat... tapi kena lawan.. cari web2 or blog2 baking.. semua boleh inspired you utk berbaking semula.. sometimes it takes time utk have the mood back.. mcm saya.. lama tidak baking and sewing... tau2 lah pregnant kan, sekarang baby sudah 2 bulan..tetiba mcm gian mau baking and menjahit... semua perkakas and bilik jahitan sudah sia kasih kemas... sudah sedia utk beraksi.. hihihi..

all the best..

pasal anak tidur lambat... ampunnn... sama lah di sini.. my baby pun pandai sudah tidur 2 atau 3am.. nasib lah ada lap top and internet.. tapi mummy kepala mengantuk2...mcm org memancing..hahahhahaha...

AnnieMing said...

Sabar, nanti akan datang balik tu baking spirit ko. Hehe.. Alala sampai dia tidur lewat malam meningu kartun? Cute lagi dia tu dengan Elmo tebalik dia.. Hehe!

Anne B. said...

cath... lucu jga kan smpi sa rsa gtu, maybe bcoz i did it with whole heartedly then the result mengecewakan... wah mau buat project bru sdh ko ni cath hehee good good ;)

atukoi lau jm 2/3am sa pun mmg trus naik angin oo gtu hehe, nasib baik msi bby kan x blh mrh dia lg coz x pndi tdr hehehe

annie... thanks moi..:) iya gara2 tia pndi mo tdr tepksa on segala katun2 dia smpi boring la, last2 sa jga bising2 sdh hehehe... itu gmbr tlmpau concerntrate tngk babytv ba tu,

mick said...

rehat-rehat dulu anne..mimang gitu tu ada time up n down da..

Anne B. said...

mick... hehee maybe kn, but this saturday kena buat lg 1 for my cousin..

mick said...

same here..Megan's birthday..(pingsan)

ღ Mitchell ღ said...

jgn cam tu Annie... sya mo tgk ko bake cake ne.. silap2 sya minta ko buat velvet cake utk sya pny ptunangan ne tau nti.. jgn cam tu.. sya suka tgk ko blog psl baking life ko ne.. sasuka ^__^