Friday, June 10

Independent

Yesterday i baked another cake again. actually sa mau 'cuti' dulu bah mau buat kek but cant resist itu godaan recipe that i saw in one blog bah. aiihhh susa betul...


Milk Marble cake

Yang milk tu using condense milk, adui memang sedap la ni cake. for me whatever pakai susu junjung ni memang sedap hehee. next time mau buat full recipe ni ^^

About the title, pasal c Dania bah tu (jgn kamu boring ah hehe) yalah mau 2 tahun sdh tia lama and she seems makin independent la for me. whatever pun she wanna do herself, good juga lah but when it is about eating nah situlah sa juga yang membersih segalanya balik.

she want to eat on her own and pasal ni memang sa tia brapa suka coz sometimes when she eat like not everything dia makan bah, tidak habis lagi and i'm worried if she's full or not.


she want to wear her shoe on her own, pandai sudah dia ni sa pun abit surprise coz suddenly i saw her wearing her shoe with the correct sides.

she want to drink from the glass on her own, and tia pandai mau stop -_- last2 terpaksa tarik saja itu glass so menangis la c kawan kan.

she want to eat ice-cream on her own. c dania ni kaki ice cream betul2 bah. she can finish one whole cone, but itulah cair2 sdh kan. i think terikut like me last time when she was still in my belly sa ni kuat makan ice-cream hehee!!


Good thing about this that i can do anything while she do her own thing like above. Now pandai sudah she used the word 'stop it' and 'don't'. besar sudah c Dania oh sa rasa, cepatnya!

The past few days i've been watching Lord Of The Ring. ya 'past few days' sebab the story too long bah, 3 hours, and i finished the trilogy so lama la sa siap tengok hehe. ok so now sa habis tengok sudah i felt like i missed watching it again, i don't know how to say this. now i don't know what movie to watch, and felt sad pla coz sudah habis sa tengok this LOTR movie. hehee wah cam kena pukau pla sa dengan itu ring dia hahah sot sot!

9 comments:

mick said...

emm gud for her and you.buli tarik napas suda sikt..:)

Azeanthy Paiman said...

waaa...mcm sedap saja tu..=)

Va Va Voom said...

cumillllnya si dania...mau sumandak suda dia ni..nda lama lagi ada suda partner ko pigi sopink heheheh

Anne B. said...

mick..ya bru skit la hehhee

azeanthy....mmg sedap tu kek :)

flo.... itulah kan mau sumandak sdh konon dia tu mau cat kuku lagi...hehee,

AngelineJ said...

Oh gosh! Pandai cat kuku sudah u..... LOL!

Itu kek tu bah, sedaaaap nampaknya!

Nanak said...

hi..
wah, c dania cat kuku?hehee

Anne B. said...

hi angeline... manada pandai, bljr dri my aunt bah dia tu... mmg sedap tu kek angeline :)

hi nanak... lama x nmpk ko hehehe ;) eiii budak ni skrg advance bah konon hehe

Isabel said...

wah..buat kek ja ko oo...jeles pla sya ni lama2 sebab kira hari2 la ko dpat mkn kek kan..hehe..

punya la cepat kan ni anak2 kita ni membesar..bgus la tu c dania independent sudah.huhu

Anne B. said...

hi isabel...

hehe tdk jga bah ari2, tp itulah suka makan kek kan jd rajin2 la konon ni membuat hehee kasi stok2 lau lapar bah ;)

eee malas sa tlmpau cpt ba sa rsa, pedahal dlu msa drg msi bby mau ja konon drg cpt bsr skali skrg hehe tebalik pla kn...:)