Friday, June 17

Our home disaster

Well not really a BIG disaster ^^ no water supply bah!!! sa marah sudah ni, pengurusan dorang ni lambat betul kasi siap. they said that the water pump is broken, and it has been couple of days already with no water supply. yesterday okay lagi from afternoon till evening ada juga skit naik itu air but today langsung teda!

Last few days we're quite lucky to used our next door neighbour water because he's on long holiday and today habis sudah itu air d tangki dia huhuuuhu!! now satu titis air pun teda sudah untuk di pakai. how to bath? how to wash this and that? how dania want to bath?
Downstairs dekat itu tempat buang sampah ada air and we're on the top floor, 4th floor. boleh bayangkan angkat air few times from there to the top? actually i will do it if there's somebody to watch over Dania, hubby actually working day shift. so susah kan keadaan ni! terpaksa tungu hubby back from work at night. i have no idea until when its going to be like this. geram sangat sudah sa ni!

Gara-gara teda air, and ehemmmm bulan tua and tomorrow my aunt is coming (time teda air ni) luckily going back and forth ja.... so i feel so so so unwell right now. Dizzy + headache + fever (coming)+ tonsil (coming). need to think what to do without this water!! kain betimbun belum cuci! adui...so many to think about -_- rasa mau pengsan pun ada.

I hope your day was better than mine. Bye.

10 comments:

AnnieMing said...

Alala! Ko inda mau tumpang rumah sesiapa untuk cuci baju & mandi ka? Kalau sa di ruma @ Keningau, asal teda air kami akan drive beramai2 dan serbu rumah nenek sa sebelah kampung. Hehe.. Tapi these few years macam teda sudah yg macam tu sebab kami simpan tangki basar untuk stock air..

eis said...

alamak..susah gima ni. eh, ayat mcm kasi tambah beban ja pula. kami pernah dulu kena mcm tu. mmg tertekan. sabar ya.

Anne B. said...

annie... kalau la kan ada yg sa kenal cni tgl luar kwsan kmi ni bgs jga sa mmg p serbu sdh tu rmh heheh, malangnya teda huhuhuuu bingung sdh ni..

eis... adui, sabar2 ja ni skrg eis smpi mau skit sa rsa ba :)

Isabel said...

Alala..susah juga kan klo camtu. 4th floor lagi tu. sya pun pndai bad mood oo klo masalah air ni. pa2 pun, klo dpat bersabar, bersabar saja la...

Nanak said...

klu dberi pilihan sy sgp teda karan dr teda air..kmi cni pun pernah juga ba xair, nsb rumah PIL dekat..apalagi mmg angkut kain suma p cuci..
apalagi klu ada anak kn, adidi mmg susah tu..harap2 cpt2 la selesai tu mslh n ada air..

Aki said...

kalau c Aki,trus timbak tu pengurusan.. haha..

Anne B. said...

isabel... bikin badmud kan,gini la sa ni, apa lg kmi tingkat atas mmg susa skit naik tu air skrg...

nanak... siok ko dkt rmh mentua kan :) iyaa susa btl lau ada anak,byk d pikir trus ni. ya harap2 bsk2 ok sdh ni..

aki... hahah sa pun rasa mau timbak bah drg tu aki ;) thanks for visiting my blog ;)

Aki said...

timbak pakai mulut laser ja.. cukup tu.. hehehe.. hak kita kan.. hm,ko kan dalam bloglist saya.. tiap kali ko update,kalau c Aki tida terlepas pandang,adalah tu.. ^_^.v..

Anne B. said...

hahaha sa tia mau pakai mulut,mo pakai yg btl ;) bikin panas ba...hahaha eh yaka?? x tau pla...nah ko pun dlm list sa sdh juga ahh

Aki said...

Thanks Kak..

Hm,bahaya tu kalau timbak betul2.. nanti kita kena panjara.. hahaha..