Wednesday, April 6

Always like this!

One fine blissful day turned into 'kinda' nightmare. penah rasa gitu?

As far as i'm concern this kind of situation seems sticking up to me, i mean happen to me. whenever i feel that the day seems nice to me it 'will' turn the other way around!! uuurrrgghh!!

why? i think Dania threw my and her ic to the ground floor together with my money! me and hubby been searching it every corner of our house but no-where-to-be-found. kalau gitu mana lagi kan kalau bukan kena buang pi bawah dan di tiup angin (today the wind quite windy bah).

So now i'm very very worried! yang lucunya adakah sa tidak risau about our ic and i am thinking more about the money (bru korek bah). because if mau p renew ic my friend told me they charge 100+ ! sooo? time kurang2 lagi ni sekarang and now if we did not found our ic mati lah.

i feel so so down right now.

comforting thought for me. not helping.
source.

i know it's my fault.

6 comments:

Isabel said...

alalala...bikin pening kepala juga oo tu. Kalau sya tu memang geram juga money hilang coz bukan org kaya, bukan senang mo dapat. tapi lagi la tension klo fikir mo kena buat ic baru ni.

Nanak said...

adei, ish sepa tidak risau pasal money oh..org kaya pun risau juga tu..byk urusan lagi tu mau buat ic..
xpa, ko try cari dulu..kalau teda, then wat to do..hv to do police report 1st kan?then baru blh p JPN.

Anne B. said...

hi isabel & nanak...

yabah bgs lau byk duit tia mo fkr tu duit yg ilang,buat ic pun mau pakai duit sdh bikin pening kpla btl...
tp kan skali td pagi sa bgn trus sa tefikir di bwh almari laci kain kami blh kna sisip brg bah ctu lg yg blm kna cek trus sa p tngk nah betul2 bah c dania p sisip sana,
dui trus lega sgt2 lega sdh.....itu la byk btl urusan mau buat ic tulah sa sampai migrane semlm befikir tu brg hehee..

eis said...

alamak..sudah jumpa? klu x silap dgr di berita hari tu dia bilang klu ic hilang x payah buat report polis. berkuatkuasa bila nda tau pula.

AnnieMing said...

Alala.. So you ody find your moneh and IC? Dua2 pun penting juga kama tu. Hehe.. Notty Dania ah.. ;-D

Anne B. said...

hi eis..

oh yaka?x pyh polis report lg....malas jga bah mo urus2 d jpn coz 'perlu bayar' kan hehe mahal bah ;)

hi annie...

ya moi sudah jmpa, c dania p sisip d bwh almari baju kami...bikin gila sa mencari ja bah..hhmmm notty la dia tu nothing to do kali hahaa..!