Tuesday, April 19

New project

Last night i did something. Jangan kamu ketawa ah ^^ LOL!


Suddenly terfikir maybe by doing this can help us with our budget everymonth. because we are in a situation that seriously need to control ourselves on using our money bah. sometimes kami beli itu ini even it is a small amount but the money like slowly hilang bah until tidak sedar, 'eh mana sudah tu duit ah...pa sudah yg kena beli?' nah trus bingung kan.

So we'll see lah if this work, i used magazine to make it into an envelope, jimat juga kan. at first sa mau beli lagi konon envelope then tiba2 terfikir better use magazine, even prettier bah (colourful kan) than the white envelope hehee! so i have to divide some money and put it inside the envelope mengikut keperluan lah and we really need to stick to the budget, lau habis, habis lah.

I am crossing my finger hopefully this will work and maybe can save some extra money tuk balik kgau. hubby said maybe mid of may dapat cuti -_-'

9 comments:

eis said...

wah..bagusnya! mmg duit skrg ni nda rasa, tiba2 ja habis T_T

Anne B. said...

eis...

itulah cepat btl bah..bikin geram hehee

Isabel said...

haiya...at least ko buat effort mcm ni lagi utk budget tau..hubby and I pun need to do something regarding our monthly expenses sebab duit ni susah betul mo kawal..hopefully berjaya la ko pnya effort ni aa.:)

mick said...

dulu time kerja begini la sa buat.. tolak punya tolak sa dapat save 40% dari salary taw,, yg tida best da sa jadi kedekut..wakakakk..anyway..ini cukup bagus.sa pun masih buat beginni..

Nanak said...

bagus ni..btl2..mesti mau control pakai duit oh..mcm kmi asal balik kk, nah...duit mengalir mcm air ja..

Anne B. said...

isabel...

effort yg belum tau berkesan bah hehee,harap2 la kan berjaya :)

mick...

oh ko pun buat jga pla, 40%? ee byk jga tu kn, maybe lau buat gni pun ngam2 ja ni hahaa...biarla ba kedekut drpd nnt x duit kn :)

nanak....

memang cam air bah, lau boleh cam angin lg hehehee hbs x nmpk kn hlg ;) tulah sa tkt ni lau blk kk :) byk temptation bah kan hahaa!!

☠ Mitchell ☠ said...

Sya pn cam tu..pndai tb2 jak habis duit ne..bila fkr blk impossible dhabiskan dgn tu benda jak ne..las2 sya letak duit sya d bank siap.duit yg ada d dompet tu utk kprluan 1 bln pnya..yg d bank utk dsimpan..

Sabrina Fayez said...

Gud idead juga ni Anne tapi sa selalu asal dapat gaji trus sa bayar bill via Maybank2u. Itu yg first thing sa buat, bayar hutang and sch fees, etc, then the rest enjoy! hehehehe..;)

Anne B. said...

mitchell...

sometimes kemalasan tu mengakibat kn x te pi simpan d bank, hehe last2 semua tepakai and its crazy!

sabrina...

ya kami pun bgtu first thing first is all the bills,the rest?house things, yg kami enjoy when we get to eat outside la but thats a bad idea too actually ;)